Slovenija
235 ogledov

Golob z gospodarstveniki o energetskih ukrepih

Robert Golob Flickr
Predsednik vlade Robert Golob bo z ministrsko ekipo danes obiskal Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS), kjer bodo s predstavniki gospodarstva razpravljali o problematiki energetike s poudarkom na konkretnih ukrepih.

Na GZS so v preteklih tednih večkrat izrazili pričakovanje po konkretnih ukrepih, tudi kapici na ceno energentov za gospodarstvo.

Predsednika vlade Roberta Goloba bodo na srečanje spremljali minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han, minister za infrastrukturo Bojan Kumer ter minister za finance Klemen Boštjančič.

Na drugi strani bodo gospodarstvo predstavljali predsednica Trgovinske zbornice Slovenije Mariča Lah, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Blaž Cvar, predsednik Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije Drago Delalut, predsednik Združenja delodajalcev Slovenije Marjan Trobiš ter predstavniki nekaterih podjetij.

Kot so zapisali na gospodarski zbornici, bodo sogovorniki razpravljali o problematiki energetike s poudarkom na konkretnih ukrepih za reševanje gospodarstva, obravnavali pa bodo tudi širšo sliko slovenskega gospodarstva s pogledom v prihodnost - kaj nas čaka in kje so rešitve.

DZ je že sprejel zakon o pomoči gospodarstvu zaradi višjih cen elektrike in plina, ki predvideva 40 milijonov evrov pomoči za gospodarske subjekte, tudi tiste v sektorju kmetijstva in ribištva. Gre za prvi sveženj pomoči gospodarstvu, a kot je pred časom poudaril premier, bodo razmere drugo leto bolj zahtevne, zato bo potrebna obsežnejša pomoč, predvidoma tudi do ene milijarde evrov.

Tudi gospodarstvo je v preteklih tednih večkrat pozvalo h konkretnim ukrepom za razbremenitev v prihodnjem letu. Mednje po oceni GZS sodijo ukrepi, kot so kapica na ceno energentov tudi za gospodarstvo, skrajšani delovni čas in čakanje na delo.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.