Golobova vlada bi dokončno odrezala Madžare

Foto: Epa
Foto: Epa
Predlog, da bi Slovenija do leta 2028 drugi tir zgradila kar sama.
Oglej si celoten članek

Še pred koncem leta namerava koalicija po skrajšanem postopku predlagati novelo zakona o gradnji in upravljanju z drugim tirom železnice Divača-Koper, poroča TV Slovenija. 

Predlog bo moral skozi parlamentarni postopek, predvideva pa, da bi Slovenija do leta 2028 drugi tir zgradila kar sama, brez pomoči drugih držav. 

Dela so sicer v polnem teku, saj so izvajalci v bitki s časom. Viadukt Gabrovica in Vinjan morata biti zgrajena do konca prihodnjega leta, sicer lahko izgubimo zagotovljen evropski denar.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • Syn
    06:55 6. November 2022.

    Ko vidim to Ursulo von der Layin´, me začne kar vse srbet po telesu. 😖 Da en govorim o našima …

  • 03:44 6. November 2022.

    Vidim, da nimate pojma z novinarjem vred za kaj se je pri tem "sodelovanju" z Madžari šlo.. Pogodba je vsebovala …

  • 23:30 5. November 2022.

    Kar doma naj ostane, se bodo vsaj lahko sprotno dogovarjali za nove anekse za podražitve. Narod pa bo vse te …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.