Slovenija
8612 ogledov

Golobova vlada bi dokončno odrezala Madžare

Tanja Fajon, Ursula von der Leyen, Robert Golob Epa
Predlog, da bi Slovenija do leta 2028 drugi tir zgradila kar sama.

Še pred koncem leta namerava koalicija po skrajšanem postopku predlagati novelo zakona o gradnji in upravljanju z drugim tirom železnice Divača-Koper, poroča TV Slovenija. 

Predlog bo moral skozi parlamentarni postopek, predvideva pa, da bi Slovenija do leta 2028 drugi tir zgradila kar sama, brez pomoči drugih držav. 

Dela so sicer v polnem teku, saj so izvajalci v bitki s časom. Viadukt Gabrovica in Vinjan morata biti zgrajena do konca prihodnjega leta, sicer lahko izgubimo zagotovljen evropski denar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • Avatar Syn
    Syn 06:55 06.november 2022.

    Ko vidim to Ursulo von der Layin´, me začne kar vse srbet po telesu. 😖 Da en govorim o našima dvema ritoliznikoma.

  • Avatar luckyss
    luckyss 03:44 06.november 2022.

    Vidim, da nimate pojma z novinarjem vred za kaj se je pri tem "sodelovanju" z Madžari šlo.. Pogodba je vsebovala tudi pravico Madžarske do nakupa zemljišč v Koprskem pristanišču !! Tako bi Madžarska končno prišla do izgubljenega morja s pomočjo ...prikaži več korupcije prejšnje vlade..Banda lopovska..

  • Ender3 23:30 05.november 2022.

    Kar doma naj ostane, se bodo vsaj lahko sprotno dogovarjali za nove anekse za podražitve. Narod pa bo vse te plačeval. Naj se lov prične ! Je spoh kdo proti . Vili K. Kje se zdaj ko rabimo spielferderberja. !