Golobova vlada ukinila praznik, ki ga je razglasil Janša

Foto: Anže Petkovšek Predsednik vlade Robert Golob je na Gregorčičevi 20 prevzel posle od dosedanjega predsednika vlade Janeza Janše.
Foto: Anže Petkovšek Predsednik vlade Robert Golob je na Gregorčičevi 20 prevzel posle od dosedanjega predsednika vlade Janeza Janše.
Janša: Gre za eno najbolj zavržnih in sramotnih odločitev v zgodovini samostojne Slovenije!
Oglej si celoten članek

Prejšnja vlada pod vodstvom Janeza Janše je lani sprejela Sklep o razglasitvi nacionalnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja - 17. maj.

Pravkar poteka spominsko slovesje, ki ga prenašajo tudi na nacionalni televiziji.

Sedanja vlada pa je njihovo odločitev pravkar preklicala. "Sklep je bil sprejet tik pred iztekom mandata prejšnje vlade, ko naj bi slednja opravljala zgolj tekoče posle, brez sprejemanja političnih odločitev. Obenem je bil sklep sprejet brez predhodne javne in strokovne razprave," so kratko in jedrnato utemeljili svojo odločitev v sporočilu za javnost.

Janša je njihovo potezo označil za "ena najbolj zavržnih in sramotnih odločitev v zgodovini samostojne Slovenije".

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 67

  • 10:18 17. Maj 2023.

    Najpomembneje je, da je Golob ukinil dvoletni medicinski praznik, ki ga je zapovedal Janša. Torej na eni strani fešta lažnive …

  • MS
    09:55 17. Maj 2023.

    Ne dolgo po osamosvojitvi se je takratni predsednik države Milan Kučan v Kočevskem rogu opravičil javnosti za povojne izvensodne poboje! …

  • 09:01 17. Maj 2023.

    kakor je praznik prišel (na silo, po izgubljenih volitvah, ko bi morali opravljati le še tekoče posle), tako je tudi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.