Slovenija
11024 ogledov

Golobova vlada ukinila praznik, ki ga je razglasil Janša

Janez Janša Anže Petkovšek Predsednik vlade Robert Golob je na Gregorčičevi 20 prevzel posle od dosedanjega predsednika vlade Janeza Janše.
Janša: Gre za eno najbolj zavržnih in sramotnih odločitev v zgodovini samostojne Slovenije!

Prejšnja vlada pod vodstvom Janeza Janše je lani sprejela Sklep o razglasitvi nacionalnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja - 17. maj.

Pravkar poteka spominsko slovesje, ki ga prenašajo tudi na nacionalni televiziji.

Sedanja vlada pa je njihovo odločitev pravkar preklicala. "Sklep je bil sprejet tik pred iztekom mandata prejšnje vlade, ko naj bi slednja opravljala zgolj tekoče posle, brez sprejemanja političnih odločitev. Obenem je bil sklep sprejet brez predhodne javne in strokovne razprave," so kratko in jedrnato utemeljili svojo odločitev v sporočilu za javnost.

Janša je njihovo potezo označil za "ena najbolj zavržnih in sramotnih odločitev v zgodovini samostojne Slovenije".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 67
  • bobubob 10:18 17.maj 2023.

    Najpomembneje je, da je Golob ukinil dvoletni medicinski praznik, ki ga je zapovedal Janša. Torej na eni strani fešta lažnive in prodane bele vojske z iglami in polnimi denarnicami, na drugi strani obup vseh delovnih ljudi z zdravo pametjo in ...prikaži več z željo po lastnem zdravju in zdravju svojih bližnjih ter z željo po svetu brez vojn. Pa karkoli si kdo misli o novoobraznikih, vsaj enkrat so vendarli bili (nevede) koristni.

  • Avatar MS
    MS 09:55 17.maj 2023.

    Ne dolgo po osamosvojitvi se je takratni predsednik države Milan Kučan v Kočevskem rogu opravičil javnosti za povojne izvensodne poboje! Dejstvo pa je da po letu 1991 nihče od zagovornikov zločinov kolaboracije kot so SDS, SKD oz. NSi, SLS, ne ...prikaži večne RKC kot velik katalizator kolaboracije, ni niti enkrat samkrat izrazil kanček obžalovanja za izdajstvo domovine, za storjene zločine in žrtve teh dejanj.

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 09:01 17.maj 2023.

    kakor je praznik prišel (na silo, po izgubljenih volitvah, ko bi morali opravljati le še tekoče posle), tako je tudi odšel (na nočni dopisni seji).