Google ukinja več storitev

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ameriški spletni velikan Google je v okviru že dlje časa trajajočega prečiščevanja svoje ponudbe napovedal nov val ukinitev več storitev oziroma projektov. V podjetju namreč želijo razpoložljiva sredstva osredotočiti na najbolj obetavne projekte.
Oglej si celoten članek

Kot so pojasnili v Googlu, bodo nekatere proizvode, ki niso prinesli želenih rezultatov ali so nakazali na potrebo po drugi smeri razvoja, preprosto ukinili, nekatere pa bodo v obliki funkcij vključili v druge obstoječe rešitve.

V skladu s tokrat napovedanim valom čiščenja ponudbe bodo denimo 18. decembra letos ukinili eksperimentalno rešitev za izmenjavo zaznamkov Google Bookmarks Lists.

Iz Friend Connect na Google Plus

S 1. marcem 2012 bodo za vse strani, ki ne sodijo v okvir storitve za bloge Blogger, ukinili storitev Google Friend Connect, ki skrbnikom omogoča dodajanje socialnih funkcij na spletne strani. Alternativno rešitev jim ponujajo v okviru svojega novega spletnega družabnega omrežja Google Plus.

V decembru letos bodo nadaljevali s postopnim ugašanjem programske razširitve za spletne brskalnike za delo brez povezave z internetom Google Gears, saj tovrstne funkcije že vgrajujejo v svoje obstoječe proizvode.

Čiščenje ob vsem tem zadeva še rešitev Google Search Timeline, storitev za komuniciranje v realnem času Wave, spletno enciklopedijo Knol in pobudo Renewable Energy Cheaper than Coal, v okviru katere so raziskovali, kako še izboljšati izrabo sončne energije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.