Slovenija
25 ogledov

Google ukinja več storitev

Google Reuters
Ameriški spletni velikan Google je v okviru že dlje časa trajajočega prečiščevanja svoje ponudbe napovedal nov val ukinitev več storitev oziroma projektov. V podjetju namreč želijo razpoložljiva sredstva osredotočiti na najbolj obetavne projekte.

Kot so pojasnili v Googlu, bodo nekatere proizvode, ki niso prinesli želenih rezultatov ali so nakazali na potrebo po drugi smeri razvoja, preprosto ukinili, nekatere pa bodo v obliki funkcij vključili v druge obstoječe rešitve.

V skladu s tokrat napovedanim valom čiščenja ponudbe bodo denimo 18. decembra letos ukinili eksperimentalno rešitev za izmenjavo zaznamkov Google Bookmarks Lists.

Iz Friend Connect na Google Plus

S 1. marcem 2012 bodo za vse strani, ki ne sodijo v okvir storitve za bloge Blogger, ukinili storitev Google Friend Connect, ki skrbnikom omogoča dodajanje socialnih funkcij na spletne strani. Alternativno rešitev jim ponujajo v okviru svojega novega spletnega družabnega omrežja Google Plus.

V decembru letos bodo nadaljevali s postopnim ugašanjem programske razširitve za spletne brskalnike za delo brez povezave z internetom Google Gears, saj tovrstne funkcije že vgrajujejo v svoje obstoječe proizvode.

Čiščenje ob vsem tem zadeva še rešitev Google Search Timeline, storitev za komuniciranje v realnem času Wave, spletno enciklopedijo Knol in pobudo Renewable Energy Cheaper than Coal, v okviru katere so raziskovali, kako še izboljšati izrabo sončne energije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.