Googlov Pac-Man pojedel sto milijonov

Foto: Žurnal24 Zaradi velikanskega odziva so se pri Googlu odločili, da bodo igrico na eni od s
Googlov Pac-Man je v nekaj dneh popolnoma obnorel svet in mimogrede pojedel za 100 milijonov evrov denarja.
Oglej si celoten članek

Če ste minule dni na Googlu iskali kakšno spletno stran, ste gotovo opazili posebno grafiko iskalnika, posvečeno 30. obletnici znamenitega Pac-Mana. Čeprav smo že navajeni posebnih ozadij Googlove glavne strani, ki jih velikan spreminja ob različnih globalnih dogodkih, pa je bilo tokratno resnično nekaj posebnega, saj je bilo mogoče kar prek iskalnika odigrati partijo bežanja pred pošastmi in nabiranja dobrot v obliki sadežev.

Googlov Pac-Man je tako obnorel svet, da se je to poznalo tudi v veliki izgubi denarja v obliki delovnih ur. Podjetje Rescue Time, ki spremlja, kaj zaposleni po podjetjih počnejo pred računalniškimi zasloni, je tako ugotovilo, da je Pac-Man pojedel kar 4,8 milijona delovnih ur oziroma okoli 100 milijonov evrov, kolikor so bila zaradi manjše produktivnosti oškodovana podjetja po svetu.

To je toliko denarja, da bi lahko z njim šest tednov vzdrževali velikansko Googlovo vojsko zaposlenih, je še izračunal Rescue Time.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.