Slovenija
25 ogledov

Googlov Pac-Man pojedel sto milijonov

Zaradi velikanskega odziva so se pri Googlu odločili, da bodo igrico na eni od s Žurnal24 main
Googlov Pac-Man je v nekaj dneh popolnoma obnorel svet in mimogrede pojedel za 100 milijonov evrov denarja.

Če ste minule dni na Googlu iskali kakšno spletno stran, ste gotovo opazili posebno grafiko iskalnika, posvečeno 30. obletnici znamenitega Pac-Mana. Čeprav smo že navajeni posebnih ozadij Googlove glavne strani, ki jih velikan spreminja ob različnih globalnih dogodkih, pa je bilo tokratno resnično nekaj posebnega, saj je bilo mogoče kar prek iskalnika odigrati partijo bežanja pred pošastmi in nabiranja dobrot v obliki sadežev.

Googlov Pac-Man je tako obnorel svet, da se je to poznalo tudi v veliki izgubi denarja v obliki delovnih ur. Podjetje Rescue Time, ki spremlja, kaj zaposleni po podjetjih počnejo pred računalniškimi zasloni, je tako ugotovilo, da je Pac-Man pojedel kar 4,8 milijona delovnih ur oziroma okoli 100 milijonov evrov, kolikor so bila zaradi manjše produktivnosti oškodovana podjetja po svetu.

To je toliko denarja, da bi lahko z njim šest tednov vzdrževali velikansko Googlovo vojsko zaposlenih, je še izračunal Rescue Time.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.