Gorenak: Večina zlorabljena

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Gorenak: Velika večina je bila zavedena. Aktivisti gibanja 15o: Ljubljana naj podpre Maribor.
Oglej si celoten članek

Notranji minister Vinko Gorenak je dejal, da so današnje demonstracije proti županu Francu Kanglerju "ilegalne, niso prijavljene in niso dovoljene". "Velika večina ljudi je zlorabljena, zlorabljena s strani skupine nekaj sto organizatorjev, ki so izzvali tudi nasilje," je dejal in pozval ljudi, naj ne nasedajo provokatorjem. "Policija je na to nasilje odgovorila."

Napovedal je, da bo policija anonimne organizatorje protestov izsledila in "jih pripeljala pred roko pravice", da bodo odgovarjali za nasilje.

Poziv k odstopom

Aktivisti gibanja 15o, ki je organiziralo proteste pred ljubljansko borzo, na drugi strani obsojajo represijo s strani policije. "Zahtevamo takojšnjo izpustitev vseh zaprtih in pozivamo na množične izraze solidarnosti z Mariborčani in Mariborčankami, vključno z demonstracijo proti represiji, za demokracijo in prihodnost v Ljubljani," so zapisali.

"Zastraševanje protestnikov s helikopterjem, uporaba solzivca, galopiranje s policijsko konjenico proti bežeči množici, množična pretepanja z gumijevkami, arbitrarna pridržanja in maltretiranje že prijetih – to so slike Maribora danes, ki bodo obkrožile Slovenijo in svet," so zapisali in pozvali k odstopu vrha notranjega ministrstva in policije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 18:53 17. December 2012.

    vsekakor v demokratični državi ali v demokratični občini ,bi tak mafijc že letel...ne pa zavedeni?? Zavedeni smo mi že od …

  • 21:12 27. November 2012.

    Gospod Gorenak; preberite kaj pravi 26.člen URS;26.člen URS, <br />( pravica do povračila škode)<br /><br />Vsakdo ima pravico do povračila …

  • 12:51 27. November 2012.

    Če sediš na tleh, pa pride policaj in te s pendrekom požoka - a je to miren protest. Bil je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.