Slovenija
23 ogledov

Gorenak: Večina zlorabljena

Vstaja v Mariboru Nino Verdnik
Gorenak: Velika večina je bila zavedena. Aktivisti gibanja 15o: Ljubljana naj podpre Maribor.

Notranji minister Vinko Gorenak je dejal, da so današnje demonstracije proti županu Francu Kanglerju "ilegalne, niso prijavljene in niso dovoljene". "Velika večina ljudi je zlorabljena, zlorabljena s strani skupine nekaj sto organizatorjev, ki so izzvali tudi nasilje," je dejal in pozval ljudi, naj ne nasedajo provokatorjem. "Policija je na to nasilje odgovorila."

Napovedal je, da bo policija anonimne organizatorje protestov izsledila in "jih pripeljala pred roko pravice", da bodo odgovarjali za nasilje.

Poziv k odstopom

Aktivisti gibanja 15o, ki je organiziralo proteste pred ljubljansko borzo, na drugi strani obsojajo represijo s strani policije. "Zahtevamo takojšnjo izpustitev vseh zaprtih in pozivamo na množične izraze solidarnosti z Mariborčani in Mariborčankami, vključno z demonstracijo proti represiji, za demokracijo in prihodnost v Ljubljani," so zapisali.

"Zastraševanje protestnikov s helikopterjem, uporaba solzivca, galopiranje s policijsko konjenico proti bežeči množici, množična pretepanja z gumijevkami, arbitrarna pridržanja in maltretiranje že prijetih – to so slike Maribora danes, ki bodo obkrožile Slovenijo in svet," so zapisali in pozvali k odstopu vrha notranjega ministrstva in policije.

Komentarjev 14
  • privat 18:53 17.december 2012.

    vsekakor v demokratični državi ali v demokratični občini ,bi tak mafijc že letel...ne pa zavedeni?? Zavedeni smo mi že od rojstva...sami fašisti ,ki nas kradejo!!

  • Milan Samide 21:12 27.november 2012.

    Gospod Gorenak; preberite kaj pravi 26.člen URS;26.člen URS, ( pravica do povračila škode)Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem službe ali kakšne druge dejavnosti državnega organa, organa lokalne skupnosti ali nosilca ...prikaži veča javnih pooblastil s svojim protipravnim ravnanjem stori oseba ali organ, ki tako službo ali dejavnost opravlja.Oškodovanec ima pravico, da v skladu z zakonom zahteva povračilo tudi neposredno od tistega, ki mu je škodo povzročil.Ko bo (pošteno) ljudstvo imelo oblast, bo vsak, ki je deloval v neskladju z USTAVO RS moral polagati račune .

  • feferon 12:51 27.november 2012.

    Če sediš na tleh, pa pride policaj in te s pendrekom požoka - a je to miren protest. Bil je dokler ni začel fanta žokat. Fantje so imel roke gor in sedel na tleh. lepo te prosim, če bi taki ...prikaži več kot ti vstajo delal, bi zdaj drug jezik govoril!