Tako so zlorabljali turistične bone, policija preiskala 104 kazniva dejanja

Foto: FURS
Foto: FURS
Štirje Gorenjci so želeli zaslužiti na račun starejših.
Oglej si celoten članek

Policijska postaja Bovec je uspešno zaključila preiskavo glede 104 kaznivih dejanj zlorabe pri unovčevanju turističnih bonov. Oškodovanih je bilo več oseb, večinoma iz Severne Primorske, pa tudi iz drugih delov države. Štirje storilci so skupno oškodovali 25 oseb, pridobili pa so za približno sedem tisoč evrov premoženjske koristi. 

Bovške policiste je v drugi polovici leta 2020 eden od oškodovancev obvestil, da je njegov turistični bon brez njegovega dovoljenja že izkoristil nekdo drug. Policisti so se zatem lotili preiskave in ugotovili, da sta dva moška, stara 57 in 32 let, v prvi polovici 2020 od oškodovancev (predvsem starejših oseb) v okviru poslovnega svetovanja in izvajanja storitev za prodajo vrednostnih papirjev spotoma  pridobivala osebne podatke iz osebnih izkaznic oškodovancev in jih v drugi polovici leta posredovala 47-letnemu ponudniku turističnih storitev na Gorenjskem, ki so ga prav tako ovadili. V evidenco gostov je namreč lažno vpisoval nastanitve oškodovancev, ki jih v resnici ni bilo, pri čemer je na listinah za potrditev unovčitve bona ponarejal tudi njihove podpise.

Prav tako je izdajal lažne račune za neobstoječe nastanitve, Fursu pa posredoval neresnične podatke za refundacijo turističnih bonov.

Ovadili so tudi 27-letnika, ki naj bi prav tako izdajal lažne račune za neobstoječe nastanitve in na listini za potrditev unovčitve bona ponaredil podpise. Vsi osumljenci so z območja Gorenjske, so sporočili bovški policisti. 

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 20:58 16. Februar 2022.

    Dejano so turistični boni od samega začetka totalen nonsens. Vsi smo jih kasirali, za ogrevanje in elektriko pa le najšibkejši. …

  • 17:22 16. Februar 2022.

    čakajo nas energetski boni, spet nespametna in nepravična zadeva, potem pa, še slabše digitalni boni za kao izobraževanje in nakup …

  • 15:00 16. Februar 2022.

    Ja, tile boni so velika nategancija, v katero so potisnili nekaj 100 milijonov (mimogrede, za odkup delnic hotelov od Yorka, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.