Slovenija > Črna kronika
21829 ogledov

Tako so zlorabljali turistične bone, policija preiskala 104 kazniva dejanja

obrazci turistični boni FURS
Štirje Gorenjci so želeli zaslužiti na račun starejših.

Policijska postaja Bovec je uspešno zaključila preiskavo glede 104 kaznivih dejanj zlorabe pri unovčevanju turističnih bonov. Oškodovanih je bilo več oseb, večinoma iz Severne Primorske, pa tudi iz drugih delov države. Štirje storilci so skupno oškodovali 25 oseb, pridobili pa so za približno sedem tisoč evrov premoženjske koristi. 

Bovške policiste je v drugi polovici leta 2020 eden od oškodovancev obvestil, da je njegov turistični bon brez njegovega dovoljenja že izkoristil nekdo drug. Policisti so se zatem lotili preiskave in ugotovili, da sta dva moška, stara 57 in 32 let, v prvi polovici 2020 od oškodovancev (predvsem starejših oseb) v okviru poslovnega svetovanja in izvajanja storitev za prodajo vrednostnih papirjev spotoma  pridobivala osebne podatke iz osebnih izkaznic oškodovancev in jih v drugi polovici leta posredovala 47-letnemu ponudniku turističnih storitev na Gorenjskem, ki so ga prav tako ovadili. V evidenco gostov je namreč lažno vpisoval nastanitve oškodovancev, ki jih v resnici ni bilo, pri čemer je na listinah za potrditev unovčitve bona ponarejal tudi njihove podpise.

Prav tako je izdajal lažne račune za neobstoječe nastanitve, Fursu pa posredoval neresnične podatke za refundacijo turističnih bonov.

Ovadili so tudi 27-letnika, ki naj bi prav tako izdajal lažne račune za neobstoječe nastanitve in na listini za potrditev unovčitve bona ponaredil podpise. Vsi osumljenci so z območja Gorenjske, so sporočili bovški policisti. 

dezurni@styria-media.si

 

 
Komentarjev 10
 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 20:58 16.februar 2022.

  Dejano so turistični boni od samega začetka totalen nonsens. Vsi smo jih kasirali, za ogrevanje in elektriko pa le najšibkejši. Ne gre mi skupaj ampak to v Slo itak ni nič takega, sploh v zadnjih dveh letih.

 • eminenca 17:22 16.februar 2022.

  čakajo nas energetski boni, spet nespametna in nepravična zadeva, potem pa, še slabše digitalni boni za kao izobraževanje in nakup it opreme , 150€, drobižek, stran vržen dnar ... kaj če bi si omislil še bon za nakup vozila, recimo ...prikaži več za nov avto ti država da bon za 1000€, pošteno ... in kaj boš s tem? kupiš par koles, volan, pa še nekaj žarnic ... no tako se dela, da se lahko oblast hvali, koliko je "podarila" in razdelila državljanom

 • Lumpi 15:00 16.februar 2022.

  Ja, tile boni so velika nategancija, v katero so potisnili nekaj 100 milijonov (mimogrede, za odkup delnic hotelov od Yorka, bi jih rabili 35, teh pa nikakor ne spravimo skupaj). Veliko ceneje bi bilo pomagati pri plačilu nadomestil za čakanje ...prikaži več na delo, kot financirati počitnice tistim, ki bi si jih vseeno privoščili. Samo obupna gneča je bila na treh destinacijah, drugo pa vseeno ni imelo gostov.

Sorodne novice