Gorenjska: Eno družino reševali zaradi Googla, drugo v sandalih

Foto: Gorska reševalna zveza Slovenije
Foto: Gorska reševalna zveza Slovenije
Podcenjevanje staršev o težavnosti poti je bilo za obe družini zelo nevarno. Apel na turistične delavce.
Oglej si celoten članek

V petek v večernih urah je v Bohinju na območju Vogla potekala iskalna akcija za starša z dvema otrokoma. "Izgubili so se med uporabo aplikacije Google Maps, ki jih je pripeljala pred 30-metrski prepad," je pojasnil Bojan Kos iz PU Kranja. 

Reševali so jih bohinjski gorski reševalci in helikopter.

Istočasno pa so imeli polne roke dela tudi kranjskogorski reševalci. Iz ferate Hvadnik pri Gozdu Martuljek so reševali družino, ki jo je ujela nevihta. Ob tem so bili povsem neprimerno opremljeni. Z objavljenih fotografij je razvidno, da so se otroci težke poti lotili v poletnih sandalih.

xxx

"Namen naših objav ni obsojanje napak, pač pa ozaveščanje vseh, ki delate v turizmu, da tujim neveščim gostom svetujete najem gorskih vodnikov, ko se odpravljajo na take podvige, ki bi se lahko končali tudi tragično," ob zapisu in objavi fotofrafij na Facebooku opozarjajo reševalci. 

Pozivajo k previdnosti, odgovornosti in ustrezni opremljenosti, še posebej starše pa, da ob tem izberejo poti, ki so otrokom primerne.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 14:51 31. Julij 2022.

    notri je stavek : opozorilo turističnim delavcem. a se tem iz gorske reševalne službe je čist zbledlo od preveč dela. …

  • 12:21 31. Julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od …

  • 10:50 31. Julij 2022.

    če je napisano opozorilo ali pa tudi me,tisti ki gredo v hribe neprimerno obuti in oblečeni ,sledi kazen in obvezno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.