Slovenija
7858 ogledov

Gorenjska: Eno družino reševali zaradi Googla, drugo v sandalih

Neustrezna obutev oprema Gorska reševalna zveza Slovenije
Podcenjevanje staršev o težavnosti poti je bilo za obe družini zelo nevarno. Apel na turistične delavce.

V petek v večernih urah je v Bohinju na območju Vogla potekala iskalna akcija za starša z dvema otrokoma. "Izgubili so se med uporabo aplikacije Google Maps, ki jih je pripeljala pred 30-metrski prepad," je pojasnil Bojan Kos iz PU Kranja. 

Reševali so jih bohinjski gorski reševalci in helikopter.

Istočasno pa so imeli polne roke dela tudi kranjskogorski reševalci. Iz ferate Hvadnik pri Gozdu Martuljek so reševali družino, ki jo je ujela nevihta. Ob tem so bili povsem neprimerno opremljeni. Z objavljenih fotografij je razvidno, da so se otroci težke poti lotili v poletnih sandalih.

"Namen naših objav ni obsojanje napak, pač pa ozaveščanje vseh, ki delate v turizmu, da tujim neveščim gostom svetujete najem gorskih vodnikov, ko se odpravljajo na take podvige, ki bi se lahko končali tudi tragično," ob zapisu in objavi fotofrafij na Facebooku opozarjajo reševalci. 

Pozivajo k previdnosti, odgovornosti in ustrezni opremljenosti, še posebej starše pa, da ob tem izberejo poti, ki so otrokom primerne.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 17
  • rd2dmk2 14:51 31.julij 2022.

    notri je stavek : opozorilo turističnim delavcem. a se tem iz gorske reševalne službe je čist zbledlo od preveč dela. turistični delavci bodo si scali v lastno skledo. komu mar ! sam da je denar. pejt mal gledat reklame. od ...prikaži večd soteskanja sredi narodnega parka in divjine so klini in civilizacija. in zipline-i kjerkoli. ti uničujejo naravo zraven bodo pa opozarjali na pohodne čevlje. kje ste pa gor rasli. najprej je treba štrafat tistega, ki s turisti služi. huuudo štrafat. potem šele turiste.

  • Jennifer_Land 12:21 31.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informaacij ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 10:50 31.julij 2022.

    če je napisano opozorilo ali pa tudi me,tisti ki gredo v hribe neprimerno obuti in oblečeni ,sledi kazen in obvezno plačilo stroškov reševanja,pa saj vsak teden beremo ena in ta iste novice o teh reševanj????