Goričani iščejo posle z Bakujem

Foto: Žurnal24 Mirjam Božič je dejala, da je z Azerbajdžanom do zdaj sodelovalo le 20 slovenski
Biznis. Povezovanje z Azerbajdžanom. Heroj Mihajlo koristi goriškemu gospodarstvu.
Oglej si celoten članek

“Azerbajdžan je zelo hitro rastoča država, bogata z nafto in zemeljskim plinom, glavno mesto Baku je drugo najhitreje razvijajoče se mesto na svetu; je takoj za Dubajem. Potenciali za sodelovanje so izjemni, zlasti v gradbeništvu, inženiringu, živilskopredelovalni dejavnosti in pohištveni industriji,” je Mirjam Božič, direktorica novogoriške gospodarske zbornice, dejala pred današnjim prihodom predsednika z veliko gospodarsko delegacijo kar 63 podjetij te kaspijske države, ki bo prihodnje leto gostila Evrovizijo, v Slovenijo, tudi v Novo Gorico.

Heroj povezuje državi
Povabil jih je župan Matej Arčon, saj Azerbajdžan z Novo Gorico povezuje azerbajdžanski narodni heroj in diverzant Mihajlo, pokopan v Čepovanu. Njemu je posvečen tudi spominski muzej, ki ga bosta v petek odprla predsednika obeh držav.

Arčon pa uresničevanje obljube, da bo z dejavno gospodarsko diplomacijo pomagal domačemu gospodarstvu, že nadaljuje – še ta mesec ali v začetku naslednjega v Novo Gorico prihajata veleposlanika Rusije in Makedonije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.