Slovenija
20 ogledov

Goričani iščejo posle z Bakujem

Mirjam Božič je dejala, da je z Azerbajdžanom do zdaj sodelovalo le 20 slovenski Žurnal24 main
Biznis. Povezovanje z Azerbajdžanom. Heroj Mihajlo koristi goriškemu gospodarstvu.

“Azerbajdžan je zelo hitro rastoča država, bogata z nafto in zemeljskim plinom, glavno mesto Baku je drugo najhitreje razvijajoče se mesto na svetu; je takoj za Dubajem. Potenciali za sodelovanje so izjemni, zlasti v gradbeništvu, inženiringu, živilskopredelovalni dejavnosti in pohištveni industriji,” je Mirjam Božič, direktorica novogoriške gospodarske zbornice, dejala pred današnjim prihodom predsednika z veliko gospodarsko delegacijo kar 63 podjetij te kaspijske države, ki bo prihodnje leto gostila Evrovizijo, v Slovenijo, tudi v Novo Gorico.

Heroj povezuje državi
Povabil jih je župan Matej Arčon, saj Azerbajdžan z Novo Gorico povezuje azerbajdžanski narodni heroj in diverzant Mihajlo, pokopan v Čepovanu. Njemu je posvečen tudi spominski muzej, ki ga bosta v petek odprla predsednika obeh držav.

Arčon pa uresničevanje obljube, da bo z dejavno gospodarsko diplomacijo pomagal domačemu gospodarstvu, že nadaljuje – še ta mesec ali v začetku naslednjega v Novo Gorico prihajata veleposlanika Rusije in Makedonije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.