Gorše napiše, žena pa prepiše?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sojenje. Brane Gorše zagotavlja, da ni kriv. Kar pove na sodišču, potem objavi na spletu.
Oglej si celoten članek

Suspendirani stečajni upravitelj Brane Gorše, ki so mu včeraj na koprskem sodišču začeli soditi zaradi domnevne poslovne goljufije in pranja denarja pri vodenju stečajnega postopka podjetja Hidro, zagotavlja, da ni ničesar kriv. "Obtožnice s pravnega vidika ne razumem," Gorše očita specializiranemu državnemu tožilstvu (SDT), ki sicer že skoraj tri leta proti njemu vodi več postopkov.

Prodal tudi neuporabno

V tem postopku SDT Goršetu očita, da naj bi ogoljufal podjetje NB Nekretnine iz Banjaluke, kupca podjetja Hidro v stečaju. Skupaj s podjetjem naj bi Gorše namreč prodal tudi nepremičnine, ki jih kupec ne bi mogel uporabljati, saj so javno dobro in je imel na njih Hidro le služnostno pravico. Podjetje NB Nekretnine je za celoten Hidro plačalo okoli štiri milijone evrov, pri tem pa so bila zemljišča vredna dobra dva milijona evrov in pol – prav za toliko naj bi se Gorše v tem poslu okoristil.

Več na spletni strani

Gorše sicer do nadaljnjega ostaja v priporu v Kopru, kjer je že od februarja. Medtem o podrobnostih tega postopka javnosti poroča neposredno na svoji osebni spletni strani. Kot pripornik ima Gorše pravico, da v jetniški celici uporablja računalnik, a brez dostopa do spleta. "Vsi priporniki smejo imeti pri sebi predmete v skladu s hišnim redom in z dovoljenjem direktorja zapora, med drugim tudi osebni računalnik brez možnosti priključitve na splet. Seveda ob pogojih, da s tem ni ogrožena varnost zapora ter da sta zagotovljena red in disciplina," poudarjajo na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij.

Gorše se na spletni strani vnaprej zagovarja, da je ne ureja sam. "To spletno stran je postavila in jo bo upravljala moja družina, da bi me podprla v dokazovanju pravnih zmot in pomot. Zato bodo določeni dokumenti in odgovori objavljeni s časovno zamudo," piše v uvodniku. Kot dolgoletni odvetnik se zagotovo zaveda, da bi mu računalnik takoj vzeli, če bi ga zalotili med brskanjem po spletu.

Bojan Oblak iz Združenja stečajnih upnikov, ki naj bi jih Gorše oškodoval, pa temu ne verjame. Prepričan je, da Gorše zagotovo krši hišni red zaporov. "Zanimivo je, da iz pripora še naprej nemoteno ureja ne le svojo spletno stran, ampak tudi nekatere posle prenosa premoženja na druge osebe," trdi Oblak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:44 18. December 2013.

    Mu pomaga tudi dobra prijateljica, sodnica Dida Volk?

  • 10:56 18. December 2013.

    Aresti podobni Švicarskemu siru ! Bagra skorupirana , tako na URSIKS-u, kot tudi v samem arestu.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.