Slovenija
57 ogledov

Gorše napiše, žena pa prepiše?

spletna stran Gorše Žurnal24 main
Sojenje. Brane Gorše zagotavlja, da ni kriv. Kar pove na sodišču, potem objavi na spletu.

Suspendirani stečajni upravitelj Brane Gorše, ki so mu včeraj na koprskem sodišču začeli soditi zaradi domnevne poslovne goljufije in pranja denarja pri vodenju stečajnega postopka podjetja Hidro, zagotavlja, da ni ničesar kriv. "Obtožnice s pravnega vidika ne razumem," Gorše očita specializiranemu državnemu tožilstvu (SDT), ki sicer že skoraj tri leta proti njemu vodi več postopkov.

Prodal tudi neuporabno

V tem postopku SDT Goršetu očita, da naj bi ogoljufal podjetje NB Nekretnine iz Banjaluke, kupca podjetja Hidro v stečaju. Skupaj s podjetjem naj bi Gorše namreč prodal tudi nepremičnine, ki jih kupec ne bi mogel uporabljati, saj so javno dobro in je imel na njih Hidro le služnostno pravico. Podjetje NB Nekretnine je za celoten Hidro plačalo okoli štiri milijone evrov, pri tem pa so bila zemljišča vredna dobra dva milijona evrov in pol – prav za toliko naj bi se Gorše v tem poslu okoristil.

Več na spletni strani

Gorše sicer do nadaljnjega ostaja v priporu v Kopru, kjer je že od februarja. Medtem o podrobnostih tega postopka javnosti poroča neposredno na svoji osebni spletni strani. Kot pripornik ima Gorše pravico, da v jetniški celici uporablja računalnik, a brez dostopa do spleta. "Vsi priporniki smejo imeti pri sebi predmete v skladu s hišnim redom in z dovoljenjem direktorja zapora, med drugim tudi osebni računalnik brez možnosti priključitve na splet. Seveda ob pogojih, da s tem ni ogrožena varnost zapora ter da sta zagotovljena red in disciplina," poudarjajo na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij.

Gorše se na spletni strani vnaprej zagovarja, da je ne ureja sam. "To spletno stran je postavila in jo bo upravljala moja družina, da bi me podprla v dokazovanju pravnih zmot in pomot. Zato bodo določeni dokumenti in odgovori objavljeni s časovno zamudo," piše v uvodniku. Kot dolgoletni odvetnik se zagotovo zaveda, da bi mu računalnik takoj vzeli, če bi ga zalotili med brskanjem po spletu.

Bojan Oblak iz Združenja stečajnih upnikov, ki naj bi jih Gorše oškodoval, pa temu ne verjame. Prepričan je, da Gorše zagotovo krši hišni red zaporov. "Zanimivo je, da iz pripora še naprej nemoteno ureja ne le svojo spletno stran, ampak tudi nekatere posle prenosa premoženja na druge osebe," trdi Oblak.

Komentarjev 2
  • spenjac 12:44 18.december 2013.

    Mu pomaga tudi dobra prijateljica, sodnica Dida Volk?

  • Žurnalček 10:56 18.december 2013.

    Aresti podobni Švicarskemu siru ! Bagra skorupirana , tako na URSIKS-u, kot tudi v samem arestu.