Izpod Triglava poklical reševalce: Če me ne pridete iskat, se bom poškodoval

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Gorski reševalci so nedavno posredovali v neobičajnem dogodku.
Oglej si celoten članek

Dežurni zdravnik ekipe Gorskih reševalcev Slovenije (GRZS) in Helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP) je delil zgodbo, s katero se je srečal pri svojem delu.

Proti večeru je prejel klic, da želi nekdo govoriti z njimi. ''Gospod je v polomljeni angleščini povedal, da se nahaja na visokogorski koči pod Triglavom in potrebuje transport v dolino. Po prvem presenečenju in sistematskem povpraševanju o poškodbah, bolezni ali drugih težavah, je gospod vse to zanikal in povedal, da se je ''uračunal'' v času in ima zjutraj ob 4. uri letalo iz Brnika in ga res ne sme zamuditi,'' so zapisali v GRZS.

Kljub pojasnilu, da ne opravljajo nenujnih prevozov, je nato izsiljeval, da se bo poškodoval na poti navzdol, da bi prišel do prevoza. Svojo idejo je želel udejanjiti tudi preko svojega zavarovanja, ki bi mu omogočil helikopterski transport.

Kot je še povedal zdravnik, je pogovor moral prekiniti na silo.

Cilj in želja gorskih reševalcev je pomagati ljudem, ki so poškodovani in oboleli v gorah. Pogosto so zato izpostavljeni nevarnim situacijam. ''Take želje nekaterih, sicer res običajno turistov, pa kljub vsemu težko »prežvečimo«,'' so še zapisali gorski reševalci.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 17:25 1. Oktober 2021.

    JEBO vam raklame čez tretjino zaslona brez možnosti ugasniti jo. Adijo zurnalček!!!

  • 16:58 1. Oktober 2021.

    Jaz bi mu pa ugodil,poslal bi policiski helikopter in 2 specialca polek .Dostavil ga bi pa na Povsetovo in mu …

  • 16:44 1. Oktober 2021.

    Na kaj vse se naleti med delom z ljudmi! Joj, joj, joj!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.