Slovenija
8791 ogledov

Izpod Triglava poklical reševalce: Če me ne pridete iskat, se bom poškodoval

reševanje v gorah Saša Despot
Gorski reševalci so nedavno posredovali v neobičajnem dogodku.

Dežurni zdravnik ekipe Gorskih reševalcev Slovenije (GRZS) in Helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP) je delil zgodbo, s katero se je srečal pri svojem delu.

Proti večeru je prejel klic, da želi nekdo govoriti z njimi. ''Gospod je v polomljeni angleščini povedal, da se nahaja na visokogorski koči pod Triglavom in potrebuje transport v dolino. Po prvem presenečenju in sistematskem povpraševanju o poškodbah, bolezni ali drugih težavah, je gospod vse to zanikal in povedal, da se je ''uračunal'' v času in ima zjutraj ob 4. uri letalo iz Brnika in ga res ne sme zamuditi,'' so zapisali v GRZS.

Kljub pojasnilu, da ne opravljajo nenujnih prevozov, je nato izsiljeval, da se bo poškodoval na poti navzdol, da bi prišel do prevoza. Svojo idejo je želel udejanjiti tudi preko svojega zavarovanja, ki bi mu omogočil helikopterski transport.

Kot je še povedal zdravnik, je pogovor moral prekiniti na silo.

Cilj in želja gorskih reševalcev je pomagati ljudem, ki so poškodovani in oboleli v gorah. Pogosto so zato izpostavljeni nevarnim situacijam. ''Take želje nekaterih, sicer res običajno turistov, pa kljub vsemu težko »prežvečimo«,'' so še zapisali gorski reševalci.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 11
 • zdrej 17:25 01.oktober 2021.

  JEBO vam raklame čez tretjino zaslona brez možnosti ugasniti jo. Adijo zurnalček!!!

 • smoljo 16:58 01.oktober 2021.

  Jaz bi mu pa ugodil,poslal bi policiski helikopter in 2 specialca polek .Dostavil ga bi pa na Povsetovo in mu zakasiral prevoz .Potem pa sodnik za prekrške ....Verjetno bi potem bilo prvič,zadnjič in nikoli več.No letalo bi v vsakem primeru zamudil

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 16:44 01.oktober 2021.

  Na kaj vse se naleti med delom z ljudmi! Joj, joj, joj!!!