Slovenske gorske reševalce reševali na Norveškem

Foto: Gorska reševalna služba Kranj Reševanje gorskega reševalca na Norveškem Foto: Gorska reševalna služba Kranj Reševanje gorskega reševalca na Norveškem Foto: Gorska reševalna služba Kranj Reševanje gorskega reševalca na Norveškem Foto: Gorska reševalna služba Kranj Reševanje gorskega reševalca na Norveškem Foto: Gorska reševalna služba Kranj Reševanje gorskega reševalca na Norveškem Foto: Gorska reševalna služba Kranj Reševanje gorskega reševalca na Norveškem Foto: Gorska reševalna služba Kranj Reševanje gorskega reševalca na Norveškem
Gorska reševalna služba Kranj je delila izkušnjo "z druge strani" z Norveške. Skupina njihovih reševalcev se je odpravila na Norveško, kjer so smučali in plezali.
Oglej si celoten članek

Zaradi nesreče pa so bili tokrat oni na drugi stran in so jih reševali njihovi norveški kolegi.

"Prejšnji teden se je naš član zaradi podora huje poškodoval med plezanjem slapu. S police v steni ga je povitlal helikopter norveške gorske reševalne službe in ga odpeljal v najbljižjo bolnišnico v Tromsu. Tam so mu med drugim diagnosticirali večkratni zlom medenice, zaradi česar je bil še naslednji dan urgentno prepeljan na jug države v večjo bolnišnico v Trondheim, kjer je bil deležen zahtevnejše operacije, ki jo je dobro prestal. Dan za tem je bil ob postelji že prvič postavljen na noge in tako hitro pričel z okrevanjem," so zapisali.

Ekipa je že v Sloveniji, v nedeljo zvečer, ko so delili objavo, pa so še čakali, da se jim pridruži poškodovani kolega. Čakal je namreč, da mu bodo zdravniki dali zeleno luč za potovanje domov.

"Zahvaljujemo se norveški GRS in bolnišnicama v Tromsu ter Trondheimu za vso pomoč in profesionalno postopanje!" so še zapisali.

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:39 19. Marec 2024.

    Upam, da bodo proti njim uvedli kazensko preiskavo in posledično ovadbo. Kot npr. proti športnemu društvu Jeti. Pač so precenili …

  • 15:37 19. Marec 2024.

    Se zgodi. Pa vendar 🤨….malo čudno.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.