Slovenija
23129 ogledov

Slovenske gorske reševalce reševali na Norveškem

Reševanje gorskega reševalca na Norveškem
1/7
Gorska reševalna služba Kranj
Gorska reševalna služba Kranj je delila izkušnjo "z druge strani" z Norveške. Skupina njihovih reševalcev se je odpravila na Norveško, kjer so smučali in plezali.

Zaradi nesreče pa so bili tokrat oni na drugi stran in so jih reševali njihovi norveški kolegi.

"Prejšnji teden se je naš član zaradi podora huje poškodoval med plezanjem slapu. S police v steni ga je povitlal helikopter norveške gorske reševalne službe in ga odpeljal v najbljižjo bolnišnico v Tromsu. Tam so mu med drugim diagnosticirali večkratni zlom medenice, zaradi česar je bil še naslednji dan urgentno prepeljan na jug države v večjo bolnišnico v Trondheim, kjer je bil deležen zahtevnejše operacije, ki jo je dobro prestal. Dan za tem je bil ob postelji že prvič postavljen na noge in tako hitro pričel z okrevanjem," so zapisali.

Ekipa je že v Sloveniji, v nedeljo zvečer, ko so delili objavo, pa so še čakali, da se jim pridruži poškodovani kolega. Čakal je namreč, da mu bodo zdravniki dali zeleno luč za potovanje domov.

"Zahvaljujemo se norveški GRS in bolnišnicama v Tromsu ter Trondheimu za vso pomoč in profesionalno postopanje!" so še zapisali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Facja 18:39 19.marec 2024.

    Upam, da bodo proti njim uvedli kazensko preiskavo in posledično ovadbo. Kot npr. proti športnemu društvu Jeti. Pač so precenili svoje sposobnosti, bili nepripravljeni, slabo (preslabo) opremljeni, izzivali so v slabem vremenu itd... Za ovadbo in seveda naj plačajo stroške reševana.

  • Naklonsky 15:37 19.marec 2024.

    Se zgodi. Pa vendar 🤨….malo čudno.