Gospodarsko krizo puščajo za sabo

Foto: Žurnal24 Jožica Rejec, predsednica uprave Domela, za prihodnje leto napoveduje nove zapos
Rezultati. Domel, LTH Ulitki in Iskra Mehanizmi letos načrtujejo visok dobiček in se nadejajo nadaljnje rasti.
Oglej si celoten članek

V Domelu pričakujejo pol milijona evrov dobička, vendar predsednica uprave Jožica Rejec ostaja previdna: “Krize še ni konec, trg je še vedno nepredvidljiv. V želji po večji odzivnosti se je Domel odločil za centralizacijo, ki pa delovnih mest ne bo ogrozila.”

Še bodo zaposlovali
“Letos smo začasno zaposlili okrog 30 novih ljudi, za naslednje leto pa so načrti prodaje še za deset odstotkov večji, tako da bomo na ta račun dodatno zaposlovali,” je Rejčeva zagotavljala na včerajšnji novinarski konferenci ob predstavitvi razvojnega centra za elektroindustrijo.

Najboljši po šestih letih
V Iskri Mehanizmih bodo letošnji prihodki presegli 50 milijonov evrov, dobiček pa bo znašal 1,5 milijona evrov. Po besedah predsednika uprave Marjana Pogačnika so to najboljši rezultati v zadnjih šestih letih.

Poldrugi milijon evrov dobička pričakujejo tudi v družbi LTH Ulitki. V kolikšni meri ga bodo delili z delavci, še ni znano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.