Slovenija
10 ogledov

Gospodarsko krizo puščajo za sabo

Jožica Rejec, predsednica uprave Domela, za prihodnje leto napoveduje nove zapos Žurnal24 main
Rezultati. Domel, LTH Ulitki in Iskra Mehanizmi letos načrtujejo visok dobiček in se nadejajo nadaljnje rasti.

V Domelu pričakujejo pol milijona evrov dobička, vendar predsednica uprave Jožica Rejec ostaja previdna: “Krize še ni konec, trg je še vedno nepredvidljiv. V želji po večji odzivnosti se je Domel odločil za centralizacijo, ki pa delovnih mest ne bo ogrozila.”

Še bodo zaposlovali
“Letos smo začasno zaposlili okrog 30 novih ljudi, za naslednje leto pa so načrti prodaje še za deset odstotkov večji, tako da bomo na ta račun dodatno zaposlovali,” je Rejčeva zagotavljala na včerajšnji novinarski konferenci ob predstavitvi razvojnega centra za elektroindustrijo.

Najboljši po šestih letih
V Iskri Mehanizmih bodo letošnji prihodki presegli 50 milijonov evrov, dobiček pa bo znašal 1,5 milijona evrov. Po besedah predsednika uprave Marjana Pogačnika so to najboljši rezultati v zadnjih šestih letih.

Poldrugi milijon evrov dobička pričakujejo tudi v družbi LTH Ulitki. V kolikšni meri ga bodo delili z delavci, še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.