Gradbišča ne smejo niti pogledati več

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Kranjskemu gradbincu grozi do dveletna zaporna kazen zaradi domnevno nezakonitega zaposlovanja tujcev. Trije bosanski državljani pa morajo zaradi nezakonitega bivanja zapustiti državo.
Oglej si celoten članek

Kranjski policisti so v četrtek stopili na prste šefu enega od gradbenih podjetij, ki naj bi nezakonito zaposloval delavce. Na enem od gradbišč v Šenčurju so tako med domnevno nezakonitim opravljanjem službe zalotili tri bosanske državljane.

"Policisti  so  ugotovili,  da  so  tujci v Slovenijo vstopili  letos  poleti,  delo  so za delodajalca opravljali brez pogodbe o zaposlitvi, ta pa jim je plačeval na roke. V Sloveniji so tujci tudi bivali
nezakonito in brez ustrezne dokumentacije, kar je tudi razlog, da morajo v sedmih dneh zapustiti Slovenijo," pojasnjujejo na kranjski policijski upravi.

Domnevno goljufivega gradbinca zdaj čaka kup postopkov. "Zaradi več prekrškov  po  predpisih  o  tujcih in o prijavi prebivališča proti njemu vodijo  prekrškovne postopke, zaradi suma kaznivega dejanja zaposlovanje na črno so  ga  tudi  že  kazensko  ovadili,  zaradi  prekrškov  s  področja
zaposlovanja  in  dela  tujcev  pa  bodo  obvestili  še  pristojno  delovno inšpekcijo," dodajajo na policiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.