Slovenija
38 ogledov

Gradbišča ne smejo niti pogledati več

slovenija 16.06.10, Mont Grad, gradbeno podjetje v stecaju, delavci, gradbisce, Anže Petkovšek
Kranjskemu gradbincu grozi do dveletna zaporna kazen zaradi domnevno nezakonitega zaposlovanja tujcev. Trije bosanski državljani pa morajo zaradi nezakonitega bivanja zapustiti državo.

Kranjski policisti so v četrtek stopili na prste šefu enega od gradbenih podjetij, ki naj bi nezakonito zaposloval delavce. Na enem od gradbišč v Šenčurju so tako med domnevno nezakonitim opravljanjem službe zalotili tri bosanske državljane.

"Policisti  so  ugotovili,  da  so  tujci v Slovenijo vstopili  letos  poleti,  delo  so za delodajalca opravljali brez pogodbe o zaposlitvi, ta pa jim je plačeval na roke. V Sloveniji so tujci tudi bivali
nezakonito in brez ustrezne dokumentacije, kar je tudi razlog, da morajo v sedmih dneh zapustiti Slovenijo," pojasnjujejo na kranjski policijski upravi.

Domnevno goljufivega gradbinca zdaj čaka kup postopkov. "Zaradi več prekrškov  po  predpisih  o  tujcih in o prijavi prebivališča proti njemu vodijo  prekrškovne postopke, zaradi suma kaznivega dejanja zaposlovanje na črno so  ga  tudi  že  kazensko  ovadili,  zaradi  prekrškov  s  področja
zaposlovanja  in  dela  tujcev  pa  bodo  obvestili  še  pristojno  delovno inšpekcijo," dodajajo na policiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.