Gradili bodo 800 novih stanovanj za mlade

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Stanovanja bodo prednostno namenjena ranljivim skupinam, kot so mlade družine, starejše osebe in mladi do 29. leta starosti.
Oglej si celoten članek

Stanovanjski sklad RS načrtuje gradnjo 800 novih stanovanj, namenjenih predvsem ranljivim skupinam. Do potrebnih sredstev naj bi prišel tudi s 50 milijonov evrov posojila, ki bi ga dobil od Razvojne banke Sveta Evrope. Vlada je danes na seji odbora za gospodarstvo 

Posojilo bo namenjeno financiranju 800 novih stanovanj, s katerimi bi pripomogli k zmanjšanju vrzeli pri dostopu do najemnih stanovanj za gospodinjstva, ki nimajo dostopa do stanovanj po tržnih pogojih. Prednost bodo imele ranljive skupine, kot so mlade družine, starejše osebe in mladi do 29. leta starosti.

Slovenija Najemnine v Ljubljani poletele, stanovanja oddajo praktično takoj

Poleg osnovnega cilja zagotavljanja stanovanj naj bi s projektom prispevali tudi k povečanju najemnih stanovanj v Sloveniji za štiri odstotke.

Kot so pojasnili v uradu vlade za komuniciranje, bo stanovanjski sklad lahko s posojilom financiral predvsem gradnjo stavb s pripadajočimi parkirišči. Lahko pa ga bo uporabil tudi za financiranje komunalne infrastrukture, dovoznih in ostalih cest, urejanja krajine in ostalih upravičenih stroškov.

Slovenija Cene nepremičnin v Sloveniji podivjale

Slovenija Megalomanski gradbeni načrt na obrobju Ljubljane: Dve stolpnici in 14 blokov

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • ode
    21:10 23. Oktober 2018.

    Za mlade imigrante? Raj k ne.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.