Gradili bodo naprej

Foto: Žurnal24 Sanacija poškodb naj bi bila dokončana, na objektu pa prihodnji teden pričakujej
Študentski dom. Pogodba z novim izvajalcem je že pripravljena.
Oglej si celoten članek

Maribor. Zaradi stečaja gradbenega podjetja MTB je gradnja študentskega doma na Smetanovi ulici ustavljena. “Dela so se ustavila samo za kratek čas, saj že pripravljamo pogodbo z novim izvajalcem, ki bi lahko začel graditi že prihodnji teden. Pogajamo se samo še o cenah,” pojasnjuje Marjan Krajnc, prokurist Študentskega servisa Maribor. Ker pogodba še ni sklenjena, imena novega izvajalca ne želi izdati, šlo pa naj bi “za manjše mariborsko podjetje, ki je zelo strokovno usposobljeno”.

Prvi študenti vseeno septembra
Delavci MTB oziroma hčerinske družbe Gradbeno podjetje (GP) Ptuj so do zdaj sanirali le poškodbe, ki so nastale zaradi dolgotrajnega stanja objekta, dokončanje del pa bo po Krajnčevih besedah stalo še 1,3 milijona evrov. “Še vedno računamo, da bomo dom septembra odprli, saj bi sicer izgubili celo poslovno leto,” pravi in dodaja, da so pogodbo z GP Ptuj prekinili sporazumno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.