Slovenija
31 ogledov

Gradili bodo naprej

Sanacija poškodb naj bi bila dokončana, na objektu pa prihodnji teden pričakujej Žurnal24 main
Študentski dom. Pogodba z novim izvajalcem je že pripravljena.

Maribor. Zaradi stečaja gradbenega podjetja MTB je gradnja študentskega doma na Smetanovi ulici ustavljena. “Dela so se ustavila samo za kratek čas, saj že pripravljamo pogodbo z novim izvajalcem, ki bi lahko začel graditi že prihodnji teden. Pogajamo se samo še o cenah,” pojasnjuje Marjan Krajnc, prokurist Študentskega servisa Maribor. Ker pogodba še ni sklenjena, imena novega izvajalca ne želi izdati, šlo pa naj bi “za manjše mariborsko podjetje, ki je zelo strokovno usposobljeno”.

Prvi študenti vseeno septembra
Delavci MTB oziroma hčerinske družbe Gradbeno podjetje (GP) Ptuj so do zdaj sanirali le poškodbe, ki so nastale zaradi dolgotrajnega stanja objekta, dokončanje del pa bo po Krajnčevih besedah stalo še 1,3 milijona evrov. “Še vedno računamo, da bomo dom septembra odprli, saj bi sicer izgubili celo poslovno leto,” pravi in dodaja, da so pogodbo z GP Ptuj prekinili sporazumno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.