Gradnja obvoznice se nadaljuje

Foto: Žurnal24 Železniški podvoz je izdelan, ceste proti Godešiču pa še ni.
V prihodnjih tednih se bo začela gradnja druge in tretje faze poljanske obvoznice. Slednja obsega ureditev predora pod Stenom in izgradnjo južnega dela obvoznice v dolžini 2,17 kilometra.
Oglej si celoten članek

Podpis pogodbe in s tem začetek nadaljnjih del na poljanski obvoznici se je zavlekel zaradi pritožbe neizbranih ponudnikov na državno revizijsko komisijo, ki pa je konec julija vendarle potrdila pravilnost postopka in s tem potrdila Primorje za izbranega izvajalca del.

Obvoznica bo razbremenila cesto, ki poteka skozi staro mestno jedro Škofje Loke.

Izboljšala bo dostopnost, skrajšala potovalne čase, povečala prometno varnost ter znižala operativne stroške vozil.

Izboljšala bo življenjske in bivalne pogoje, hkrati pa bo imela pomembno vlogo pri večji dostopnosti in povezanosti z mednarodnimi tokovi, so prepričani pogodbeniki.
Tako so predsednik upravnega odbora družbe Primorje Dušan Črnigoj, direktor Direkcije RS za ceste Gregor Ficko in škofjeloški župan Igor Draksler danes vendarle podpisali pogodbo o začetku gradbenih del.


V naslednjih tednih se bo začela uvedba gradbenega izvajalca v delo, sledila bo priprava gradbišča z ustrezno zaščito in prometno ureditvijo na manipulativnem platoju pred vhodom v predor Sten, ki je bil zgrajen že v sklopu prve faze obvoznice.

"Realno računamo, da bodo delavci Primorja na začetku septembra že začeli z gradbenimi deli,"
pojasnjujejo na škofjeloški občini in dodajajo, da je rok za dokončanje del tri leta po sklenitvi pogodbe.

Pogodbena vrednost gradbenih del za obe fazi znaša preko 15,65 milijona evrov, medtem ko bo celotna izgradnja poljanske obvoznice stala 43 milijonov evrov.

Projekt, ki je del operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje od leta 2007 do leta 2013, poleg države in škofjeloške občine delno financira tudi Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.