Slovenija
8 ogledov

Gradnja obvoznice se nadaljuje

Železniški podvoz je izdelan, ceste proti Godešiču pa še ni. Žurnal24 main
V prihodnjih tednih se bo začela gradnja druge in tretje faze poljanske obvoznice. Slednja obsega ureditev predora pod Stenom in izgradnjo južnega dela obvoznice v dolžini 2,17 kilometra.

Podpis pogodbe in s tem začetek nadaljnjih del na poljanski obvoznici se je zavlekel zaradi pritožbe neizbranih ponudnikov na državno revizijsko komisijo, ki pa je konec julija vendarle potrdila pravilnost postopka in s tem potrdila Primorje za izbranega izvajalca del.

Obvoznica bo razbremenila cesto, ki poteka skozi staro mestno jedro Škofje Loke.

Izboljšala bo dostopnost, skrajšala potovalne čase, povečala prometno varnost ter znižala operativne stroške vozil.

Izboljšala bo življenjske in bivalne pogoje, hkrati pa bo imela pomembno vlogo pri večji dostopnosti in povezanosti z mednarodnimi tokovi, so prepričani pogodbeniki.
Tako so predsednik upravnega odbora družbe Primorje Dušan Črnigoj, direktor Direkcije RS za ceste Gregor Ficko in škofjeloški župan Igor Draksler danes vendarle podpisali pogodbo o začetku gradbenih del.


V naslednjih tednih se bo začela uvedba gradbenega izvajalca v delo, sledila bo priprava gradbišča z ustrezno zaščito in prometno ureditvijo na manipulativnem platoju pred vhodom v predor Sten, ki je bil zgrajen že v sklopu prve faze obvoznice.

"Realno računamo, da bodo delavci Primorja na začetku septembra že začeli z gradbenimi deli,"
pojasnjujejo na škofjeloški občini in dodajajo, da je rok za dokončanje del tri leta po sklenitvi pogodbe.

Pogodbena vrednost gradbenih del za obe fazi znaša preko 15,65 milijona evrov, medtem ko bo celotna izgradnja poljanske obvoznice stala 43 milijonov evrov.

Projekt, ki je del operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje od leta 2007 do leta 2013, poleg države in škofjeloške občine delno financira tudi Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.