Gradnjo elektrarne bodo upočasnili

Foto: Žurnal24 Cveto Kosec z direktorata za energijo pravi, da glede HE Brežice ni ne optimist
Neusklajena gradnja. Če bo elektrarna zgrajena prej kot akumulacijski bazen, bo oprema zarjavela.
Oglej si celoten članek

“Obstaja možnost, da bomo namensko upočasnili gradnjo Hidroelektrarne (HE) Krško,” je na seji odbora za spremljanje izgradnje HE na spodnji Savi dejal prvi mož Hidroelektrarn na spodnji Savi Bogdan Barbič. “Če bomo opremo vgradili, preden bo zgrajen bazen, bo zarjavela,” je pojasnil. Vsa elektromehanska oprema za HE Krško je že v skladišču, hidromehanska pa naj bi se začela nameščati naslednje leto, je povedal Barbič, ki dopušča možnost, da bodo vgrajeno opremo konzervirali, da ne bo zarjavela. Po optimističnih napovedih naj bi se gradnja akumulacijskega bazena začela marca, končana pa naj bi bila v dveh letih.

Zamuda bo draga
Neusklajena gradnja bo zelo draga, ugotavljajo na odboru, dveletna zamuda pa naj bi po ocenah stala vsaj 12 milijonov evrov. “Vsak mesec, ko bo elektrarna stala na suhem, bo nastalo za pol milijona evrov škode,” je napovedal poslanec Andrej Vizjak in dodal, da bo moral odbor razmisliti o sankcijah. Mednje uvršča kazenske ovadbe in odškodninske tožbe energetskih podjetij zaradi izgub.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.