Grafitarji še neznani

Foto: Jerca Božič Kranjec Grafiti v Novem mestu Foto: Jerca Božič Kranjec Grafiti v Novem mestu Foto: Jerca Božič Kranjec Grafiti v Novem mestu
Avtorstvo. Sokolci in pomladniki zanikajo.
Oglej si celoten članek

Avtorje grafitov, ki so Novomeščane v ponedeljkovem jutru pričakali na mestni hiši Rotovž, poslovalnicah ter upravni stavbi Nove Ljubljanske banke, stavbi poslovno-trgovskega centra na Novem trgu in pred gimnazijo, policisti še iščejo.

Glede na protestno vsebino proti oblastem in kapitalu smo družbeno angažirani skupini mladih Druga novomeška pomlad in Sokolc povprašali, ali so grafiti njihovo delo, a so to oboji zanikali.

"Nekulturni način"

“Nismo bili mi, saj takšnega nekulturnega načina ne podpiramo. Grozno se nam zdi, da to kdo počne po starem mestnem jedru,” nam je povedala Milena Jakovljević iz Druge novomeške pomladi. Sebastjan Šeremet iz Sokolca pa pravi, da so jim bližja sporočila, ki so začinjena z umetnostjo, kot pa taka, napršena v nekaj minutah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 03:29 21. Marec 2012.

    Zelo enostavno ! Razpisati nagrado 2000€ za vsakega prijavljenega pisca grafitov v LJ. <br />Nobeden ne piše sam in tisti …

  • 23:08 19. Marec 2012.

    mogoče pa je bil... Edgar Friendly<br />grafiti so tudi svojevrstna umetnost, tako pač je

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.