Slovenija
10 ogledov

Grafitarji še neznani

Grafiti v Novem mestu
1/3
Jerca Božič Kranjec
Avtorstvo. Sokolci in pomladniki zanikajo.

Avtorje grafitov, ki so Novomeščane v ponedeljkovem jutru pričakali na mestni hiši Rotovž, poslovalnicah ter upravni stavbi Nove Ljubljanske banke, stavbi poslovno-trgovskega centra na Novem trgu in pred gimnazijo, policisti še iščejo.

Glede na protestno vsebino proti oblastem in kapitalu smo družbeno angažirani skupini mladih Druga novomeška pomlad in Sokolc povprašali, ali so grafiti njihovo delo, a so to oboji zanikali.

"Nekulturni način"

“Nismo bili mi, saj takšnega nekulturnega načina ne podpiramo. Grozno se nam zdi, da to kdo počne po starem mestnem jedru,” nam je povedala Milena Jakovljević iz Druge novomeške pomladi. Sebastjan Šeremet iz Sokolca pa pravi, da so jim bližja sporočila, ki so začinjena z umetnostjo, kot pa taka, napršena v nekaj minutah.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 03:29 21.marec 2012.

    Zelo enostavno ! Razpisati nagrado 2000€ za vsakega prijavljenega pisca grafitov v LJ. Nobeden ne piše sam in tisti ki vedo , bodo rade volje naznanil tiste, ki so pisali. Za začetek , pa če mislite iti po daljši ...prikaži večši poti , naredite v Rogu racijo in vse, ki imajo pobarvan sredinec grafološko evidentirajte in potem primerjajte z že napisanimi grafiti.

  • 3bf380e8ff4a1a3ca722a5b8e09fa09165a04288 23:08 19.marec 2012.

    mogoče pa je bil... Edgar Friendlygrafiti so tudi svojevrstna umetnost, tako pač je