Grawe: Devet opominov v enem letu

Foto: Žurnal24 Kritje preneha šele, če v 30 dneh po prejemu opomina ne plačaš premije, zagotavl
Dokumentacija. Zavarovanec, ki mu Grawe Zavarovalnica ni izplačala škode, je bil kroničen neplačnik.
Oglej si celoten članek

V Grawe Zavarovalnici so zagotovili, da se dosledno držijo zakona, ki določa, da lahko zavarovalno kritje preneha šele 30 dni po prejemu opomina, če zavarovanec kljub opominu ne plača premije.

Pred časom smo poročali o primeru direktorja podjetja Bogsi, ki je trdil, da mu zaradi manjše zamude s plačilom Grawe Zavarovalnica ni izplačala škode.

Dokumentacija zavarovalnice kaže, da je podjetje Bogsi lani prejelo 12 položnic za mesečno plačevanje premije in kar devet opominov. Škodo zaradi loma stekla so prijavili 4. novembra, od opomina, ki so jim ga poslali 3. avgusta, pa ni plačal ničesar.

Zavarovalnica je pred reševanjem škodnega zahtevka preverila tudi, ali so opomin, ki prispe s priporočeno pošto, prejeli, kar je pošta potrdila. Zavarovanec je bil zaradi neplačil tako že od septembra brez kritja, v trenutku škode pa je zavarovalnici dolgoval pet premij.

Direktor Bogsija Franci Petrič se na našo prošnjo za komentar navedb zavarovalnice ni odzval.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.