Slovenija
34 ogledov

Grawe: Devet opominov v enem letu

Kritje preneha šele, če v 30 dneh po prejemu opomina ne plačaš premije, zagotavl Žurnal24 main
Dokumentacija. Zavarovanec, ki mu Grawe Zavarovalnica ni izplačala škode, je bil kroničen neplačnik.

V Grawe Zavarovalnici so zagotovili, da se dosledno držijo zakona, ki določa, da lahko zavarovalno kritje preneha šele 30 dni po prejemu opomina, če zavarovanec kljub opominu ne plača premije.

Pred časom smo poročali o primeru direktorja podjetja Bogsi, ki je trdil, da mu zaradi manjše zamude s plačilom Grawe Zavarovalnica ni izplačala škode.

Dokumentacija zavarovalnice kaže, da je podjetje Bogsi lani prejelo 12 položnic za mesečno plačevanje premije in kar devet opominov. Škodo zaradi loma stekla so prijavili 4. novembra, od opomina, ki so jim ga poslali 3. avgusta, pa ni plačal ničesar.

Zavarovalnica je pred reševanjem škodnega zahtevka preverila tudi, ali so opomin, ki prispe s priporočeno pošto, prejeli, kar je pošta potrdila. Zavarovanec je bil zaradi neplačil tako že od septembra brez kritja, v trenutku škode pa je zavarovalnici dolgoval pet premij.

Direktor Bogsija Franci Petrič se na našo prošnjo za komentar navedb zavarovalnice ni odzval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.