Greenpeace predal podpise

Foto: Greenpeace Slovenija
Foto: Greenpeace Slovenija
Greenpeace v Sloveniji je danes hrvaškemu veleposlaništvu v Ljubljani predal podpise podpore za S.O.S. za Jadran - skupino nevladnih organizacij, ki se na Hrvaškem bojuje za zaustavitev načrta za raziskovanje in črpanja nafte oziroma plina v Jadranskem morju.
Oglej si celoten članek

V treh tednih je skupino v Sloveniji podprlo več kot 10.000 posameznikov in organizacij. Vodja Greenpeace v Sloveniji Nina Štros izraža prepričanje, da slovensko javnost skrbi prihodnost Jadranskega morja. "Kampanja S.O.S. za Jadran je namreč ena največjih mobilizacij na področju okoljevarstva v Sloveniji. Nobenemu okoljskemu vprašanju še ni uspelo zbrati toliko podpore v tako kratkem času," poudraja ob predaji podpisov.

Pri Greenpeace Slovenija pričakujejo, da bodo ti glasovi dovolj velika legitimnost za slovenske odločevalce, da vztrajajo pri zahtevah po vključevanju Slovenije v nadaljnje procese in iskanju rešitve, ki bi bila sprejemljiva za vse, ki si Jadransko morje delimo.  

Pred veleposlaništvom smo pred srečanjem razprostrli transparent, na katerem je vsak podpis dobil svoj S.O.S. klic v Morsejevi abecedi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.