Slovenija
38 ogledov

Greenpeace predal podpise

SOS za Jadran Greenpeace Slovenija
Greenpeace v Sloveniji je danes hrvaškemu veleposlaništvu v Ljubljani predal podpise podpore za S.O.S. za Jadran - skupino nevladnih organizacij, ki se na Hrvaškem bojuje za zaustavitev načrta za raziskovanje in črpanja nafte oziroma plina v Jadranskem morju.

V treh tednih je skupino v Sloveniji podprlo več kot 10.000 posameznikov in organizacij. Vodja Greenpeace v Sloveniji Nina Štros izraža prepričanje, da slovensko javnost skrbi prihodnost Jadranskega morja. "Kampanja S.O.S. za Jadran je namreč ena največjih mobilizacij na področju okoljevarstva v Sloveniji. Nobenemu okoljskemu vprašanju še ni uspelo zbrati toliko podpore v tako kratkem času," poudraja ob predaji podpisov.

Pri Greenpeace Slovenija pričakujejo, da bodo ti glasovi dovolj velika legitimnost za slovenske odločevalce, da vztrajajo pri zahtevah po vključevanju Slovenije v nadaljnje procese in iskanju rešitve, ki bi bila sprejemljiva za vse, ki si Jadransko morje delimo.  

Pred veleposlaništvom smo pred srečanjem razprostrli transparent, na katerem je vsak podpis dobil svoj S.O.S. klic v Morsejevi abecedi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.