Gregor Jager odstopil

Foto: Žurnal24 Jager Foto: Žurnal24 Gregor Jager Foto: Žurnal24 Gregor Jager Foto: Žurnal24 Gregor Jager Foto: Žurnal24 Gregor Jager Foto: Žurnal24 Gregor Jager
Kriminal. Osmim osebam odpravlili pridržanje. Mestni odbor Zares Maribor sprejel odstopno izjavo Gregorja Jagra z mesta predsednika odbora.
Oglej si celoten članek

"Z odstopom, ki je povezan z vodenjem postopkov organov pregona, je Gregor Jager moralne in etične standarde političnih osebnosti postavil na bistveno višji nivo, kljub domnevi nedolžnosti, kot je dosedanja praksa političnih osebnosti v podobnih primerih," so sporočili iz mestnega odbora Zares Maribor, kjer so Jagrovo izjavo sprejeli..

V skladu z usmeritvami državnega tožilstva bomo odpravili pridržanje vsem,” je včeraj pozno zvečer pojasnil Drago Menegalija z generalne policijske uprave.

Včeraj so na policiji še zasliševali osmerico, ki je od srede zjutraj ostala v pridržanju. Po neuradnih, a zanesljivih podatkih naj bi bili vsi pridržani povezani z Elektrom Maribor. Tako naj bi še eno noč na policiji preživeli tudi Gregor Jager ter Andrej in Matjaž Kosmačin. Že v sredo pa naj bi bili na prostost izpuščeni vsi vpleteni v primeru medicinske fakultete.

Spomnimo, da je predvčerajšnjim policija opravila več hišnih preiskav in priprla 11 ljudi v dveh kriminalističnih preiskavah. V obeh naj bi šlo za korupcijo in podkupovanje pri gradbenih poslih.

Pri medicinski fakulteti so preiskali podjetje Meteorit in Boštjana Brumna, bivšega tajnika mariborske univerze, v zadevi Elektra Maribor pa nekaj vodilnih ter gradbena podjetja Izkop (nekdaj lastnik Gregor Jager), Migros MB in Kokollari Feriz. Gradbinci naj bi bili z Elektrom povezani pri poslu, ki naj bi ga dobili prek javnega naročila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.