Slovenija > Črna kronika
81 ogledov

Gregor Jager odstopil

Jager
1/6
Žurnal24 main
Kriminal. Osmim osebam odpravlili pridržanje. Mestni odbor Zares Maribor sprejel odstopno izjavo Gregorja Jagra z mesta predsednika odbora.

"Z odstopom, ki je povezan z vodenjem postopkov organov pregona, je Gregor Jager moralne in etične standarde političnih osebnosti postavil na bistveno višji nivo, kljub domnevi nedolžnosti, kot je dosedanja praksa političnih osebnosti v podobnih primerih," so sporočili iz mestnega odbora Zares Maribor, kjer so Jagrovo izjavo sprejeli..

V skladu z usmeritvami državnega tožilstva bomo odpravili pridržanje vsem,” je včeraj pozno zvečer pojasnil Drago Menegalija z generalne policijske uprave.

Včeraj so na policiji še zasliševali osmerico, ki je od srede zjutraj ostala v pridržanju. Po neuradnih, a zanesljivih podatkih naj bi bili vsi pridržani povezani z Elektrom Maribor. Tako naj bi še eno noč na policiji preživeli tudi Gregor Jager ter Andrej in Matjaž Kosmačin. Že v sredo pa naj bi bili na prostost izpuščeni vsi vpleteni v primeru medicinske fakultete.

Spomnimo, da je predvčerajšnjim policija opravila več hišnih preiskav in priprla 11 ljudi v dveh kriminalističnih preiskavah. V obeh naj bi šlo za korupcijo in podkupovanje pri gradbenih poslih.

Pri medicinski fakulteti so preiskali podjetje Meteorit in Boštjana Brumna, bivšega tajnika mariborske univerze, v zadevi Elektra Maribor pa nekaj vodilnih ter gradbena podjetja Izkop (nekdaj lastnik Gregor Jager), Migros MB in Kokollari Feriz. Gradbinci naj bi bili z Elektrom povezani pri poslu, ki naj bi ga dobili prek javnega naročila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.