Grozijo z zaporo Slovenije

Foto: Žurnal24 (Foto: Zurnal24)
Obrtniki napovedujejo, da bodo zaradi "neodgovornega odnosa finančnega ministrstva" izvedli zaporo Slovenije. MF: od vsega začetka zelo resno pristopamo k proučitvi zahtev OZS.
Oglej si celoten članek

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v Obrtni zbornici Slovenije (OZS), je zaradi neodgovornega odnosa ministrstva za finance do aktualnih zahtev obrti in podjetništva pričakovati, da bodo obrtniki in podjetniki v sredo, 13. 4. 2011, v Ljubljani na Forumu obrti in podjetništva ter v nadaljevanju tudi na Skupščini OZS vnovič zaostrili dialog z vlado.

Obrtiki so dohodninsko olajšavo po načelu vsak račun šteje vključili med Zahteve slovenske obrti in podjetništva.

V zakon o dohodnini bi tako zapisali novo splošno olajšavo.

Slednjo bi lahko zavezanci uveljavljali z računi o porabi svojih dohodkov.

Po mnenju OZS bi s tem spodbudili legalno delo, saj bi med kupci in prodajalci vzpostavili medsebojni nadzor.

"Glede na dosedanje (ne)sprejemanje predlaganih zakonov, tako na vladi kot v državnem zboru, ki bi lahko omejili finančno in gospodarsko krizo v naši državi, je pričakovati, da bodo poslanci OZS sprejeli najbolj skrajni ukrep za izvedbo državljanske nepokorščine, to je zapora Slovenije v najkrajšem možnem času," sporočajo iz OZS.
 
Po besedah predstavnikov zbornice je finančno ministrstvo za danes napovedan prvi delovni sestanek glede glavne zahteve OZS, da se v Sloveniji uvede načelo "vsak račun šteje", tik pred srečanjem že četrtič v enem mesecu prestavilo.

"In sicer tokrat z željo, da se sestanek izvede celo na dan Foruma obrti in podjetništva, ki bo v sredo, 13. 4. 2011."

MF: pogovore bomo nadaljevali
Na finančnem ministrstvu so za zurnal24.si dejali, da so morali današnji sestanek z obrtniki odpovedati zaradi nujnih neodložljivih in nepredvidljivih obveznosti ministra v povezavi z današnjo sejo vlade.

"Sestanek smo iz navedenih razlogov odpovedali danes zjutraj, s protestom obrtnikov nismo seznanjeni ter njihovih napovedi dodatno ne komentiramo," so zapisali v službi za odnose z javnostjo.

Ob tem so dodali, da je ministrstvo od vsega začetka zelo resno pristopilo k proučitvi zahtev OZS in k pripravi ukrepov za razreševanje njihov težav.

"Paket interventnih zakonov, med katerimi so Zakon o preprečevanju zamud pri plačilih, novela Zakona o davku na dodano vrednost ter novela Zakona o javnih naročilih je že potrdil državni zbor RS in so že v veljavi. V zvezi s projektom ''Vsak račun šteje'' bo Ministrstvo za finance pogovore z obrtniki še nadaljevalo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.