Grozljivka: 20-letnik namerno trčil v policiste

Foto: Profimedia Slika je simbolična.
Foto: Profimedia Slika je simbolična.
V nevarni vožnji je voznik dvakrat namerno trčil v službeno vozilo, ki mu je sledilo. Njegova vožnja se je končala v potoku.
Oglej si celoten članek

Policisti enote za nadzor državne meje so včeraj med opravljanjem nalog na avtocestnem postajališču Starine nekaj po 17. uri opazili voznika osebnega avtomobila znamke Alfa romeo z nameščenimi registrskimi tablicami, ki so bile očitno ponarejene, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Zapeljali so za njim in ga ustavljali z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo in ves čas pospeševal hitrost. Nevarni voznik je pri tem zapeljal preko mostov na Otočcu, se ustavil sredi ceste, prestavil v  vzvratno prestavo in se z veliko hitrostjo zaletel v prednji del službenega vozila. 

Po trčenju je zapeljal naprej, ponovno prestavil vzvratno in ponovno trčil v policiste, potem močno pospešil in nadaljeval z nevarno vožnjo proti Ratežu. Voznik je na enak način poskušal še dvakrat trčiti v službeno vozilo, vendar se je policistom uspelo trčenju izogniti.

Eden izmed osumljencev pobegnil

V Dolenji vasi je nato zapeljal s ceste preko travnate brežine in v potok, kjer je vozilo obstalo.

Policisti so na kraju prijeli 20-letnega in 54-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta. Eden izmed osumljencev je pobegnil, medtem ko je 20-letnik poskušal napasti policiste, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Kriminalisti nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev pobeglega osumljenca, z  intenzivno  preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, so še sporočili s PU Novo mesto.

dezurni@styria-media.si

*Slika je simbolična.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 19:04 29. November 2022.

    A smo res tak podn od države, da ne moremo narediti reda?

  • 17:05 29. November 2022.

    Janševa novomeška žlahta, hehehe.

  • 15:34 29. November 2022.

    Cigani si to lahko privoščijo ,saj so zaščitena vrsta in jim kazni nič ne pomenijo!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.