Slovenija
11785 ogledov

Grozljivka: 20-letnik namerno trčil v policiste

Avto v jarku. Slika je simbolična. Profimedia Slika je simbolična.
V nevarni vožnji je voznik dvakrat namerno trčil v službeno vozilo, ki mu je sledilo. Njegova vožnja se je končala v potoku.

Policisti enote za nadzor državne meje so včeraj med opravljanjem nalog na avtocestnem postajališču Starine nekaj po 17. uri opazili voznika osebnega avtomobila znamke Alfa romeo z nameščenimi registrskimi tablicami, ki so bile očitno ponarejene, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Zapeljali so za njim in ga ustavljali z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo in ves čas pospeševal hitrost. Nevarni voznik je pri tem zapeljal preko mostov na Otočcu, se ustavil sredi ceste, prestavil v  vzvratno prestavo in se z veliko hitrostjo zaletel v prednji del službenega vozila. 

Po trčenju je zapeljal naprej, ponovno prestavil vzvratno in ponovno trčil v policiste, potem močno pospešil in nadaljeval z nevarno vožnjo proti Ratežu. Voznik je na enak način poskušal še dvakrat trčiti v službeno vozilo, vendar se je policistom uspelo trčenju izogniti.

Eden izmed osumljencev pobegnil

V Dolenji vasi je nato zapeljal s ceste preko travnate brežine in v potok, kjer je vozilo obstalo.

Policisti so na kraju prijeli 20-letnega in 54-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta. Eden izmed osumljencev je pobegnil, medtem ko je 20-letnik poskušal napasti policiste, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Kriminalisti nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev pobeglega osumljenca, z  intenzivno  preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, so še sporočili s PU Novo mesto.

dezurni@styria-media.si

*Slika je simbolična.

 

Komentarjev 6
  • Avatar darklord
    darklord 19:04 29.november 2022.

    A smo res tak podn od države, da ne moremo narediti reda?

  • Avatar Antikrist1
    Antikrist1 17:05 29.november 2022.

    Janševa novomeška žlahta, hehehe.

  • jakec42 15:34 29.november 2022.

    Cigani si to lahko privoščijo ,saj so zaščitena vrsta in jim kazni nič ne pomenijo!