Grozljivka: 72-letnik z avtom zbil še ne petletnega otroka

Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
V Miklavžu na Dravskem polju je 72-letni moški v sredo z avtomobilom zbil še ne petletnega otroka, ki je z domačega dvorišča pritekel na cesto, ko je voznik peljal mimo osnovne šole. Zadel ga je s sprednjim delom avtomobila, pri čemer je bil otrok huje telesno poškodovan. Policisti bodo sprožili postopke tako proti vozniku kot staršem otroka.
Oglej si celoten članek

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, se je dogodek zgodil v sredo okoli 19. ure, ko je moški vozil avtomobil po Babičevi ulici iz smeri Dobrovc proti Ptujski cesti. Ko je peljal mimo športnega igrišča pri Osnovne šole Miklavž, je z njegove leve strani, z domačega ograjenega dvorišča, na cesto pritekel otrok.

"Ker voznik ni vozil s tako hitrostjo, da bi mogel ustaviti pred oviro, ki bi jo glede na okoliščine lahko pričakoval, je s sprednjim levim bočnim delom vozila trčil v otroka," navajajo na policiji. Po trčenju je otrok padel po vozišču ter se telesno poškodoval. Njegov oče ga je odpeljal v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, kjer so ugotovili, da je utrpel hudo telesno poškodbo.

Policisti bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, staršema otroka pa bodo v hitrem postopku izdali odločbo o prekršku zaradi opustitve dolžnega nadzorstva ali skrbi nad njim.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 14:19 18. Marec 2021.

    Rad te bi vidu da ti otrok priteče pred avto kao bi ustavil,najprej preveri kako je do nesreče prišlo potem …

  • 12:41 18. Marec 2021.

    Enako obrazložitev so policisti dali v medije pred nekaj tedni, ko je povozil otroka izven naselja. Mislim, da je bilo …

  • 11:42 18. Marec 2021.

    Popolnoma pravilno, da so okrivili tudi voznika. Cesta je tam pregledna in široka, omejitev je 30 na uro. Če še …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.