Slovenija
4610 ogledov

Grozljivka: 72-letnik z avtom zbil še ne petletnega otroka

prometna nesreča prometni znak Profimedia Fotografija je simbolična.
V Miklavžu na Dravskem polju je 72-letni moški v sredo z avtomobilom zbil še ne petletnega otroka, ki je z domačega dvorišča pritekel na cesto, ko je voznik peljal mimo osnovne šole. Zadel ga je s sprednjim delom avtomobila, pri čemer je bil otrok huje telesno poškodovan. Policisti bodo sprožili postopke tako proti vozniku kot staršem otroka.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, se je dogodek zgodil v sredo okoli 19. ure, ko je moški vozil avtomobil po Babičevi ulici iz smeri Dobrovc proti Ptujski cesti. Ko je peljal mimo športnega igrišča pri Osnovne šole Miklavž, je z njegove leve strani, z domačega ograjenega dvorišča, na cesto pritekel otrok.

"Ker voznik ni vozil s tako hitrostjo, da bi mogel ustaviti pred oviro, ki bi jo glede na okoliščine lahko pričakoval, je s sprednjim levim bočnim delom vozila trčil v otroka," navajajo na policiji. Po trčenju je otrok padel po vozišču ter se telesno poškodoval. Njegov oče ga je odpeljal v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, kjer so ugotovili, da je utrpel hudo telesno poškodbo.

Policisti bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, staršema otroka pa bodo v hitrem postopku izdali odločbo o prekršku zaradi opustitve dolžnega nadzorstva ali skrbi nad njim.

 
Komentarjev 7
  • uni65 14:19 18.marec 2021.

    Rad te bi vidu da ti otrok priteče pred avto kao bi ustavil,najprej preveri kako je do nesreče prišlo potem pa sodi o krivcu

  • Pepe007 12:41 18.marec 2021.

    Enako obrazložitev so policisti dali v medije pred nekaj tedni, ko je povozil otroka izven naselja. Mislim, da je bilo v tistem primeru kar brez vsake omejitve (90 km / h) ali pa je 70 km / h. Kadarkoli sedaj ...prikaži več avto ne miruje, je kriv voznik, ker ravnal tako kot bi v skladu s pričakovanji moral ravnati. Upam, da bo policija ob naslednji družinski tragediji, ki jih je nekam veliko te dni pri nas, sebi nalila čistega vina in izjavila, da ni ravnala primerno temu, kar je lahko pričakovala.

  • bugmenot 11:42 18.marec 2021.

    Popolnoma pravilno, da so okrivili tudi voznika. Cesta je tam pregledna in široka, omejitev je 30 na uro. Če še hočeš imet izpit, potem pač moraš biti sposoben pravočasno ustavit v taki situaciji.