Grožnja z rubežem v hiši Dimičeve

Foto: Žurnal24 hi%C5%A1a Simona Dimic Foto: Žurnal24 hiša Simona Dimic Foto: Žurnal24 hiša Simona Dimic Foto: Žurnal24 hiša Simona Dimic Foto: Žurnal24 hiša Simona Dimic Foto: Žurnal24 hiša Simona Dimic Foto: Žurnal24 hiša Simona Dimic
Roman Horvat, življenjski partner nekdanje šefice Pahorjevega kabineta Simone Dimic, utegne zaradi rubeža ostati brez agencije Escape in svojega deleža v hiši v ljubljanskih Murglah, ki je pred dobrim letom sprožila val ogorčenja v javnosti, Dimičevo pa stala funkcije. Upnik pa sporoča: prepričani smo v uspešno rešitev nastale situacije.
Oglej si celoten članek

Družba Reflex je včeraj dosegla vpis hipoteke na deležu hiše v Murglah, ki je v solasti Romana Horvata. Reflex ima terjatve do Horvatove turistične agencije Escape v višini 17.600 evrov. Sodišče je decembra izdalo sklep o izvršbi, ki je omogočal vpis obremenitve na poslovnem deležu agencije, piše današnji Dnevnik.

V Reflexu so se najprej zavili v molk in izjave za Žurnal niso hoteli dati, kasneje pa so v sporočilu za javnost, pod katerega se je z dopusta podpisal direktor Sebastijan Krempl, zapisali, da je po njihovem mnenju Horvatovo neplačilo obveznosti zgolj "nenameren poslovni dogodek", ki pa so ga v družbi zaradi enakega odnosa do dolžnikov obravnavali z uporabo pravnih sredstev.

Podjetje še navaja, da se s Horvatom pogovarjajo brez zapletov in so prepričani, da bo primer "brez zapletov in uspešno" zaključen v nekaj dneh.

Do luksuza na lahek način

Luskuzna hiša z bazenom Romana Horvata in Simone Dimic v Murglah je bila osrednja točka afere izpred dobrega leta. Dimičeva in Horvat naj bi namreč v obnovo na sporen način vključila delavce Vegrada, ki so se v Murgle vozili z gradbišča Celovških dvorov.

Foto: Žurnal24 Roman Horvat vstopa v BMW X5, ki so mu ga pred 14 dnevi ukradli. (Foto: Žurnal24

Prav tako je Dimičeva pri NLB "za nakup" hiše prejela izredno ugodno posojilo v vrednosti kar 350.000 evrov. Ko je prišlo na dan razkritje povezav Dimičeve in Horvata, je premier Borut Pahor prekinil sodelovanje z agencijo, Dimičeva pa je odstopila.

Od države lepe denarce

Roman Horvat ima sicer že vrsto let stalno bivališče v Dubaju v Združenih arabskih emiratih. V družbi Escape je direktor in 100-odstotni lastnik, po zadnjih dostopnih podatkih iz leta 2010 pa je imel Escape takrat 2,3 milijona prihodkov. Januarja 2008, ko je bil Pahor z Dimičevo vred šele nekaj mesecev v sedlu, je začela agencija intenzivno sodelovati z državo. Do letošnjega decembra so javna podjetja (poleg ministrstev in vlade tudi razni inštituti, občine itd.) koristila njene usluge v vrednosti 122.247,77 evrov. Pahor je sicer po aferi Dimic prepovedal nadaljne poslovanje ministrstev in vladnih služb z agencijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:01 17. Januar 2012.

    pravilno!

  • 14:44 13. Januar 2012.

    slovenska vlada želi na vsak način dokazat, da Božiček obstaja...

  • 11:00 13. Januar 2012.

    revež, pa še avto so mu ukradl...<br />po podatkih policije so v zadnjih 10-ih letih ukradli 55 avtov bmw x5...<br …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.