Slovenija
130 ogledov

Grožnja z rubežem v hiši Dimičeve

hi%C5%A1a Simona Dimic
1/7
Žurnal24 main
Roman Horvat, življenjski partner nekdanje šefice Pahorjevega kabineta Simone Dimic, utegne zaradi rubeža ostati brez agencije Escape in svojega deleža v hiši v ljubljanskih Murglah, ki je pred dobrim letom sprožila val ogorčenja v javnosti, Dimičevo pa stala funkcije. Upnik pa sporoča: prepričani smo v uspešno rešitev nastale situacije.

Družba Reflex je včeraj dosegla vpis hipoteke na deležu hiše v Murglah, ki je v solasti Romana Horvata. Reflex ima terjatve do Horvatove turistične agencije Escape v višini 17.600 evrov. Sodišče je decembra izdalo sklep o izvršbi, ki je omogočal vpis obremenitve na poslovnem deležu agencije, piše današnji Dnevnik.

V Reflexu so se najprej zavili v molk in izjave za Žurnal niso hoteli dati, kasneje pa so v sporočilu za javnost, pod katerega se je z dopusta podpisal direktor Sebastijan Krempl, zapisali, da je po njihovem mnenju Horvatovo neplačilo obveznosti zgolj "nenameren poslovni dogodek", ki pa so ga v družbi zaradi enakega odnosa do dolžnikov obravnavali z uporabo pravnih sredstev.

Podjetje še navaja, da se s Horvatom pogovarjajo brez zapletov in so prepričani, da bo primer "brez zapletov in uspešno" zaključen v nekaj dneh.

Do luksuza na lahek način

Luskuzna hiša z bazenom Romana Horvata in Simone Dimic v Murglah je bila osrednja točka afere izpred dobrega leta. Dimičeva in Horvat naj bi namreč v obnovo na sporen način vključila delavce Vegrada, ki so se v Murgle vozili z gradbišča Celovških dvorov.

Roman Horvat vstopa v BMW X5, ki so mu ga pred 14 dnevi ukradli. (Foto: Žurnal24 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Prav tako je Dimičeva pri NLB "za nakup" hiše prejela izredno ugodno posojilo v vrednosti kar 350.000 evrov. Ko je prišlo na dan razkritje povezav Dimičeve in Horvata, je premier Borut Pahor prekinil sodelovanje z agencijo, Dimičeva pa je odstopila.

Od države lepe denarce

Roman Horvat ima sicer že vrsto let stalno bivališče v Dubaju v Združenih arabskih emiratih. V družbi Escape je direktor in 100-odstotni lastnik, po zadnjih dostopnih podatkih iz leta 2010 pa je imel Escape takrat 2,3 milijona prihodkov. Januarja 2008, ko je bil Pahor z Dimičevo vred šele nekaj mesecev v sedlu, je začela agencija intenzivno sodelovati z državo. Do letošnjega decembra so javna podjetja (poleg ministrstev in vlade tudi razni inštituti, občine itd.) koristila njene usluge v vrednosti 122.247,77 evrov. Pahor je sicer po aferi Dimic prepovedal nadaljne poslovanje ministrstev in vladnih služb z agencijo.

Komentarjev 4
  • tralala 14:01 17.januar 2012.

    pravilno!

  • 1111 14:44 13.januar 2012.

    slovenska vlada želi na vsak način dokazat, da Božiček obstaja...

  • fowler 11:00 13.januar 2012.

    revež, pa še avto so mu ukradl...po podatkih policije so v zadnjih 10-ih letih ukradli 55 avtov bmw x5...me prou zanima, kolk jih je blo dejansko ukradenih..se mi zdi, da je že kar stalna praksa v slo, ...prikaži več da ti ukradejo avto, čez par mescov si pa v bankrotu, stečaju,...ampak za ta primer to najbrž ne velja...