Gume morajo proč

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenija je dobila danes iz Bruslja drugi opomin, da mora odstraniti odpadne gume iz gramozne jame v Lovrencu na Dravskem polju v občini Kidričevo.
Oglej si celoten članek

Iz gramozne jame v Lovrencu na Dravskem polju v Občini Kidričevo morajo odgovorni odstraniti odpadne gume. Slovenija je iz Bruslja namreč dobila drugi opomin. Če ne bo ustreznega ukrepanja, lahko Evropska komisija zadevo najpozneje v dveh mesecih preda Sodišču EU.

Odlaganje odpadnih gum na odlagališča je v EU prepovedano, in sicer zlasti zaradi njihove visoke vnetljivosti, pri ravnanju z odpadki se namreč ne sme ogrožati človeškega zdravja ali okolja, torej vode, zraka, tal, rastlin ali živali.

V gramozni jami na Kidričevem je skoraj 110 tisoč kubičnih metrov celih gum ali njihovih kosov. V jami sta izbruhnila že dva velika požara, poleg tega pa je v njeni bližini ena od največjih zalog pitne vode v državi, opozarjajo v Bruslju. Komisija je zato na podlagi priporočila komisarja za okolje Janeza Potočnika Sloveniji poslala drugi opomin ali obrazloženo mnenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:04 21. Marec 2013.

    pojma nimaš...to JE biznis.<br />Brencl že ve zakaj jih ima tam

  • 21:06 21. Marec 2013.

    Ni nobenega sposobneža v okolici, ki bi naredil velik biznis s predelavo teh gum?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.