GZS: 15 odstotkov nižja cena krompirja ne bo rešila Slovenije

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
GZS prejema ogorčena sporočila svojih članov, da jih ministrstva in javne ustanove pozivajo k takojšnjemu 15-odstotnemu znižanju cen za izvajanje storitev in dobavo produktov po že sklenjenih pogodbah javnega naročanja.
Oglej si celoten članek

Pavšalna zahteva nekaterih javnih naročnikov za 15-odstotno zniževanje cen je po oceni Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) kratkovidna varčevalna bližnjica in nedomišljen ukrep. Kot opozarjajo, 15 odstotkov nižja cena za podcenjeno mleko, krompir ali gradbena dela Slovenije ne bo rešila.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, znižanje cen za 15 odstotkov od svojih partnerjev zahtevata denimo ministrstvo za obrambo ter Univerzitetni klinični center Ljubljana. Za mnoge dobavitelje, ki so bili v postopkih javnega naročanja in tudi mimo tega, izbrani po kriteriju najnižje, nenormalno nizke cene, je dodatno znižanje cen nesprejemljivo.

GZS ne verjame, da gre za sistemski ukrep države, ampak le za interventne in neusklajene ukrepe posameznih ministrstev in javnih ustanov. Na vsa ministrstva in Vlado RS je danes GZS naslovila dopis s pozivom, da država rezerve išče tam, kjer res so.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.